O nama

veranikolic
Vera Nikolić

Atletika je i pre II svetskog rata bila prisutna u Kruševcu. Svake nedelje, na igralištu Cara Lazara, održavana su takmičenja u trčanju, bacačkim i skakačkim disciplinama.

Aprila 1948. godine osnovana je Atletska sekcija 14. Oktobar koja je imala 164 člana, a 22. januara formirana je Atletska sekcija Napredak koja je okupila 21 muškarca i 18 žena. Ova sekcija je delovala relativno kratko – do 1952. godine, i od tada pa sve do 1967.godine atletika se razvijala samo po školama.

1967. godine osnovan je Atletski klub Kruševac koji je, zbog nedostatka uslova, svoje aktivnosti ograničio na trkačke discipline. Tek 1984. rad je uspešno podignut na viši nivo, i počeli su da dolaze i prvi ozbiljniji rezultati.

Nakon prvih uspeha sledi novo zatišje u kruševačkoj atletici, da bi 23.aprila 1992. godine klub ponovo započeo rad. Ovoga puta se vežbalo pod stručnim vodjstvom legendarne Vere Nikolić, Gorana Begovića (bivšeg atletičara 21.maja) i uvek prisutnog Dragana Lazovića. Akcenat je stavljen na rad sa mladjim kategorijama, što se pokazalo kao ispravna odluka – i opet smo počeli da ostvarujemo dobre rezultate i „proizvodimo“ uspešne takmičare i reprezentativce.

„Zagazili“ smo u sedmu deceniju postojanja i rada, i imamo ozbiljnu nameru da dočekamo još mnogo rođendana. Budite redovno sa nama na ovim stranicama i postanite deo Atletskog kluba „Kruševac“. Uključite se u naše akcije i vežbajte sa nama…

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0